Razpis Nagrade Maks Fabiani

RAZPIS 9. NAGRADE MAKS FABIANI za izjemna dela na področju urbanističnega in prostorskega načrtovanja

Spoštovani!
 
Društvo urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS) v sodelovanju z Ustanovo Maks Fabiani, Ministrstvom za kulturo RS, Ministrstvom za naravne vire in prostor RS in Občino Komen razpisuje
 
9. NAGRADO MAKS FABIANI za izjemna dela na področju urbanističnega in prostorskega načrtovanja 

Vabimo vas k oddaji kandidatur zato nagrado. Rok za oddajo je ponedeljek 2. april 2024

Namen podeljevanja NMF je pospeševati in dati javno priznanje kvaliteti načrtovanja našega oz. širšega prostora, nadaljujoč s tem delo, ki ga je na območju današnje Slovenije in osrednje Evrope začel in razvijal Maks Fabiani.  

Nagrada in priznanja Maks Fabiani se podeljuje slovenskemu avtorju oziroma avtorski skupini za dela, ki so bila izvedena, načrtovana ali izdelana v obdobju med letoma 2020 in (vključno) 2023. Fabianijeve nagrade se podeljujejo za dosežke na področju načrtovanja in oblikovanja prostora oziroma urbanizma in ne za dosežke na področju arhitekture. 

Študentsko priznanje Maks Fabiani se podeljuje slovenskemu študentu oziroma študentski skupini za dela, ki so bila izvedena, načrtovana ali izdelana v obdobju med letoma 2020 in (vključno) 2023.

Podelitev nagrad in priznanj:

  • Podeljena je lahko ena Nagrada Maks Fabiani in do tri priznanja.
  • Žirija bo izbor opravila do ponedeljka 26. aprila 2024.
  • Nagrado sestavljajo plaketa v obliki kiparske instalacije (delo priznanega slovenskega oblikovalca univ. prof. Eduarda Čehovina) in diploma. Priznanje in študentsko priznanje sestavlja diploma. Nagrada ni finančna.
  • Svečana podelitev nagrade Maksa Fabianija bo predvidoma konec  maja 2024 v Štanjelu na Krasu, Slovenija.
DUPPS ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju urejanja prostora in kulture.
Predavanje: Beograd na vodi
Poglej
Odgovorno do prostora
Vabimo vas k obisku naše FB strani, na kateri objavljamo novice o za zanimivih domačih in tujih objavah, dogodkih in razpisih.
Obišči