35. Sedlarjevo srečanje

V petek, 18. oktobra 2024
Vabljeni k udeležbi
na 35. Sedlarjevo srečanje z naslovom

Uravnotežen prostorski razvoj v dobi podnebnih sprememb,

ki bo potekalo v petek, 18. oktobra 2024 v Svečani dvorani (II nadstropje)
Fakultete za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, Jamova cesta 2, 1000 Ljubljana

Na letošnjem, že 35. Sedlarjevem srečanju bo obravnavana tema navezana na aktualne izzive podnebnih sprememb. V DUPPS želimo skupaj s prostorskimi in urbanističnimi planerji soustvarjati odgovore za boljšo pripravljenost na dane izzive.

Z obravnavano temo bomo razširili ugotovitve in spoznanja, ki smo jih oblikovali že v oktobru 2023 na okrogli mizi, zato ste vabljeni k oddaji vaših povzetkov in prispevkov, da bo naš dogodek ponovno vsebinsko bogat in zanimiv.

Prijavljeni predavatelji bodo odgovarjali na naslednja in mnoga druga vprašanja, povezana z izzivi podnebnih sprememb, zato dobrodošli vsi prispevki, ki bodo naslovili temo z raznih vidikov ali prostorskih ravni:

  • Kako lahko s prostorskim načrtovanjem in urbanističnimi orodji prispevamo k prilagajanju mestnih in podeželskih območij na podnebne spremembe?
  • Kakšne inovativne pristope lahko uporabimo pri razvoju mestnih in podeželskih območij, ki bodo hkrati pripomogli k zmanjševanju ogljičnega odtisa in izboljšanju kakovosti življenja prebivalcev?
  • Kateri orodja in ukrepi so lahko najbolj učinkoviti in izvedljivi?
  • Kaj lahko dodamo k pogojem za zelene površine in strehe ter fasade, za ohranjanje in urejanje zelenih ponikovalnih površin, ohranjanje in sajenje drevja v mestih in naseljih?
  • Kako lahko urbano načrtovanje vključuje načela pravičnosti in enakosti pri obravnavanju ranljivih skupnosti v kontekstu podnebnih sprememb?
  • In tudi – kakšne so naše naloge pri ozaveščanju družbe in kako smo lahko pri tem koristni ter uspešni?

Prijavnica za udeležbo z informacijami o plačilu kotizacije je na povezavi, program pa priložen na dnu. 

Udeležba na Sedlarjevem srečanju prinaša 3 kreditne točke pri Zbornici za arhitekturo in prostor Slovenij. Predavatelji na Sedlarjevem srečanju pa boste lahko uveljavljali 4 kreditne točke.

 

 

DUPPS ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju urejanja prostora in kulture.
Predavanje: Beograd na vodi
Poglej
Odgovorno do prostora
Vabimo vas k obisku naše FB strani, na kateri objavljamo novice o za zanimivih domačih in tujih objavah, dogodkih in razpisih.
Obišči